Je haren wassen is iets dat je met regelmaat doet, maar sta je er wel eens bij stil hoe je jouw haren was ritueel doorloopt? Door je haar op de goede manier te wassen kun je de conditie van je haar verbeteren.

Wist je bijvoorbeeld dat bij lang haar je punten drie tot vier jaar oud zijn? Je haar groeit ongeveer één centimeter per maand. Dat betekent dat als je in het verleden fouten hebt gemaakt in je verzorgingsritueel, het dus ook drie tot vier jaar kan duren voordat je die beschadigingen hebt weggeknipt.

Wij hebben een aantal tips and tricks op een rij gezet waardoor jij een professional wordt in het wassen van jouw haren!

1. Borstel je haar voordat je gaat wassen

Als je wat langer haar hebt, is het fijn om even je haar goed te borstelen voordat je het gaat wassen zodat de losse haren verdwijnen. Deze losse haren kunnen namelijk het haar klitterig maken tijdens het wassen en hierdoor kunnen haren afbreken. Maak vervolgens je haren nat voordat je een shampoo aanbrengt.

2. Was je haar 2 à 3 keer per week

Hoe vaak je je haar het best kan wassen verschilt per mens. De talgproductie is namelijk bij iedereen anders, terwijl de ene persoon snel vet haar heeft kan de andere persoon gerust met één keer in de week wassen de hele week door zonder vette haren te krijgen. Onze tip is je haren niet vaker te wassen dan 3 keer per week. Je activeert namelijk elke keer je talgproductie waardoor je haar sneller vet zou kunnen worden.

Is het je wel eens opgevallen dat wij in de kapsalon vaak twee keer je haar wassen met een shampoo? De eerste keer heeft de shampoo vooral een reinigende werking en verwijdert het productresten van bijvoorbeeld haarlak of wax. Bij de tweede keer wassen heeft de shampoo de mogelijkheid om tot je hoofdhuid door te dringen en werkt hij verzorgend. Bij de tweede keer wassen schuimt je shampoo daarom vaak ook meer.

Zie je jouw haren al wat vetter worden tussen wasbeurten in? Dan is een droogshampoo een perfecte oplossing. De formule van de droogshampoo bevat zeoliet dat vettigheid absorbeert en textuur toevoegt aan het haar zonder witte resten achter te laten. Zo kun je dus een wasbeurt uitstellen. Hoe gebruik je een droogshampoo? Schud de droogshampoo eerst goed voordat je deze gebruikt. Spray het dan vanaf ongeveer 20 cm afstand op de aanzet van je haar. Wacht 2 minuten en borstel of kam je haar daarna uit.

3. Gebruik de juiste shampoo

Welke shampoo je wilt gebruiken hangt af van je haartype. Wij adviseren om te kijken naar wat jouw ‘haarwens’ is en welke shampoo je nodig hebt om deze wens te bereiken. Heb je gekleurd, geblondeerd of droog haar? Kies een shampoo speciaal voor bij dat haartype. De juiste shampoo kan namelijk wonderen verrichten! Ontdek hier alle verzorgende Keune shampoos.

Hoe was je jouw haar kapper cfh care for hair
4. Gebruik je shampoo en conditioner op de juiste manier

Veel mensen hebben de neiging om te veel product te pakken, dit kan averechts werken omdat dan de kans bestaat dat er product in je haar achter blijft. Als je de shampoo en conditioner eerst op je handpalm doet, kun je goed zien hoeveel je gaat gebruiken. Als je op je handpalm een rondje maakt ter grootte van een euro munt, heb je genoeg shampoo en conditioner.

Met de shampoo concentreer je je vooral op het reinigen en verzorgen van de hoofdhuid. Masseer de shampoo over je hoofdhuid, masseer in cirkelvormige bewegingen zonder haarlokken over te slaan. De conditioner breng je juist wat lager in het haar aan tot in de punten. Wanneer je conditioner op de hoofdhuid aanbrengt kan het ervoor zorgen dat het haar bij de wortels zwaarder wordt, en dus futlozer.

5. Zet de kraan niet te heet

Warm water opent de haarschubben, waardoor de shampoo en conditioner goed kunnen worden opgenomen. Het is goed om je haar daarna uit te spoelen met wat koeler water. Zo sluiten de schubben weer, waarbij vocht wordt ingesloten en je haar er dus stralender uitziet.

6. Wees lief voor je haar bij het drogen

Wild je haar drogen met een handdoek doet je haar geen goed, vooral omdat nat haar sneller beschadigt. Het is beter om je haar droog te deppen.

Tip: spray op handdoekdroog haar een leave-in product, deze zorgt voor een betere doorkambaarheid. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, bijvoorbeeld om opgelicht of beschadigd haar intensief te voeden, je krullen te voeden, of volumegevend. Laat dit product intrekken tot je haar bijna droog is en borstel dan pas je haar. Zo voorkom je beschadigd haar.

Droog jij je haar altijd met een föhn? Bescherm dan je lokken met een hittebeschermend product. Hitte van een föhn, stijltang of krultang kan je haar beschadigen. De hitte van een föhn of stylingstool verdampt het water in je haren, hierdoor raakt je haar gedehydrateerd met grote gevolgen voor de kwaliteit, glans en doorkambaarheid van jouw haar. Lees in dit blog 4 redenen waarom jij altijd een hittebeschermer wilt gebruiken.

7. Gebruik één keer per week een haarmasker

Wil je je haar optimaal verzorgen en extra bouwstenen meegeven? Gebruik dan ongeveer één keer per week een haarmasker. Je gebruikt je haarmasker dan in plaats van je conditioner.

Je brengt je haarmasker aan op handdoekdroog haar verdeelt het product over de lengten en punten van je haar. Laat het masker 3 tot 5 minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit. Je mag je masker langer laten intrekken, maar 3 tot 5 minuten is het minimum. Tip: voor het allerbeste resultaat en een heerlijk momentje me-time wikkel je je haar in een warme handdoek terwijl je het in laat trekken. Wil je meer tips over het gebruik van een haarmasker? Lees dan onze blog over hoe je een haarmasker gebruikt.

Ben jij nieuwsgierig welk masker bij jouw haartype past? Lees dan snel dit blog. Wij hebben alle luxe Keune haarmaskers voor je op een rijtje gezet.

 

Hoe was je jouw haar Keune haarmasker CFH Care For Hair

 

Heb je nog vragen over jouw wasroutine? Stel ze gerust aan een haarstylist in één van onze salons of mail je vraag naar webshop@careforhair.nl. Wij geven je graag advies op maat, zodat jij een wasroutine hebt dat past bij jouw haartype en haarwensen.

 

 

×