Je haren wassen is iets dat je met regelmaat doet, maar sta je er wel eens bij stil hoe je jouw haren was ritueel doorloopt? Door je haar op de goede manier te wassen kun je de conditie van je haar verbeteren.

Wist je bijvoorbeeld dat bij lang haar je punten drie tot vier jaar oud zijn? Je haar groeit ongeveer één centimeter per maand. Dat betekent dat als je in het verleden fouten hebt gemaakt in je verzorgingsritueel, het dus ook drie tot vier jaar kan duren voordat je die beschadigingen hebt weggeknipt.

Wij hebben een aantal tips and tricks op een rij gezet waardoor jij een professional wordt in het wassen van jouw haren!

1. Borstel je haar voordat je gaat wassen

Als je wat langer haar hebt, is het fijn om even je haar goed te borstelen voordat je het gaat wassen zodat de losse haren verdwijnen. Deze losse haren kunnen namelijk het haar klitterig maken tijdens het wassen en hierdoor kunnen haren afbreken.

2. Was je haar 2 à 3 keer per week

Hoe vaak je je haar het best kan wassen verschilt per mens. De talgproductie is namelijk bij iedereen anders, terwijl de ene persoon snel vet haar heeft kan de andere persoon gerust met één keer in de week wassen de hele week door zonder vette haren te krijgen. Onze tip is je haren niet vaker te wassen dan 3 keer per week. Je activeert namelijk elke keer je talgproductie waardoor je haar sneller vet kan worden.

Is het je wel eens opgevallen dat wij in de kapsalon vaak twee keer je haar wassen met een shampoo? De eerste keer heeft de shampoo vooral een reinigende werking en verwijdert het productresten. Bij de tweede keer wassen heeft de shampoo de mogelijkheid om tot je hoofdhuid door te dringen en werkt hij verzorgend. Bij de tweede keer wassen schuimt je shampoo daarom vaak ook meer.

Zie je jouw haren al wat vetter worden tussen wasbeurten in? Dan is een droogshampoo een perfecte oplossing. Dit product absorbeert de oliën uit het haar, waardoor jouw haar weer fris en schoon de deur uit kan!

3. Gebruik de juiste shampoo

Welke shampoo je wilt gebruiken hangt af van je haartype. Wij adviseren om te kijken naar wat jouw ‘haarwens’ is en welke shampoo je nodig hebt om deze wens te bereiken. Heb je gekleurd, geblondeerd of droog haar? Kies een shampoo speciaal voor bij dat haartype. De juiste shampoo kan namelijk wonderen verrichten! Onze stylisten adviseren jou graag over welke shampoo het best bij jouw haartype past.

Hoe was je jouw haar kapper cfh care for hair
4. Gebruik je shampoo en conditioner op de juiste manier

Veel mensen hebben de neiging om te veel product te pakken, dit kan averechts werken omdat er dan kans is dat er product in je haar achter blijft. Als je de shampoo en conditioner eerst op je handpalm doet, kun je goed zien hoeveel je gaat gebruiken. Als je op je handpalm een rondje maakt ter grootte van een euro munt, heb je genoeg shampoo en conditioner.

Met de shampoo concentreer je je vooral op het reinigen en verzorgen van de hoofdhuid, de conditioner breng je juist wat lager in het haar aan tot in de punten. Wanneer je conditioner op de hoofdhuid aanbrengt kan het ervoor zorgen dat het haar bij de wortels zwaarder wordt, en dus futlozer.

5. Zet de kraan niet te heet

Warm water opent de haarschubben, waardoor de shampoo en conditioner goed kunnen worden opgenomen. Het is goed om je haar daarna uit te spoelen met wat koeler water. Zo sluiten de schubben weer, waarbij vocht wordt ingesloten en je haar er dus stralender uitziet.

6. Wees lief voor je haar bij het drogen

Wild je haar drogen met een handdoek doet je haar geen goed, vooral omdat nat haar sneller beschadigt. Het is beter om je haar droog te deppen.

Tip: spray op handdoekdroog haar een leave-in product, deze zorgt voor een betere doorkambaarheid. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, bijvoorbeeld puur verzorgend, kleurbeschermend, of volume gevend.  Laat dit product intrekken tot je haar bijna droog is en borstel dan pas je haar. Zo voorkom je beschadigd haar.

Droog jij je haar altijd met een föhn? Bescherm dan je lokken met een hittebeschermend product.

7. Gebruik één keer per week een haarmasker

Wil je je haar optimaal verzorgen en extra bouwstenen meegeven? Gebruik dan ongeveer één keer per week een haarmasker. Deze breng je aan op handdoekdroog haar en na een inwerkperiode van 5 minuten voelt je haar weer soepel en glanst het als nooit te voren!

Hoe was je jouw haar Keune haarmasker CFH Care For Hair

 

We take care of your hair!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze acties of om meer haartips te krijgen? Volg ons op Facebook!

×