Een haarmasker is een onmisbaar product voor iedereen die mooie, gezonde lokken wil. Het helpt je haar te herstellen en te verzorgen, waardoor het er gezonder en glanzend uitziet. Een haarmasker geeft het haar die extra boost dat het soms nodig heeft.

Waarom is een haarmasker belangrijk?
Een masker kan jouw haar weer in topconditie brengen. Net zoals een gezichtsmasker jouw huid voedt en hydrateert, stimuleert een haarmasker op eenzelfde manier de conditie en de gezondheid van het haar.

Waarschijnlijk gebruik jij al een conditioner. Je kunt een conditioner zien als een dagelijkse crème en een haarmasker als een diep voedende behandeling. Bij de ontwikkeling van een haarmasker gaat het erom de haarvezels van binnenuit te herstellen en tegelijk de conditie van de buitenste schubbenlaag te beïnvloeden. De formule van een haarmasker herstelt de gezonde glans en zachtheid van het haar. Onmisbaar dus in jouw beautyritueel.

Hoe gebruik je een haarmasker?

Je gebruikt een haarmasker na het wassen van je haar met een shampoo. Het masker gebruik je in plaats van je conditioner. Maak na het wassen van je haar dit handdoekdroog. Verdeel vervolgens het haarmasker gelijkmatig over de lengten en punten van je haar. Je brengt een masker dus niet aan op je hoofdhuid, om vet haar en verzwaring te voorkomen.Je kunt een masker gewoon met je vingers aanbrengen, maar je kunt hier ook een kam met grove tanden voor gebruiken. Gebruik in ieder geval geen kam met fijne tanden, want dan kam je het masker er zo weer uit.

Je laat het masker vervolgens 3 tot 5 minuten inwerken. Je kunt het masker gerust langer laten intrekken als je hier de tijd voor hebt. Zo hebben de actieve ingrediënten nog langer de tijd om tot de kern van jouw haar te komen. Spoel vervolgens het masker grondig uit.

Tip voor een extra moment me-time: voor het allerbeste resultaat wikkel je je haar in een warme handdoek terwijl je het in laat trekken.

CFH Care For Hair Keune hoe gebruik je een haarmasker
Hoe vaak gebruik je een haarmasker?

Het algemene advies is om één of twee keer per week een haarmasker te gebruiken. Wanneer je dun of fijn haar hebt is één keer per week voldoende.

Wanneer je merkt dat jouw haar om extra voeding vraagt omdat het erg droog en beschadigd aanvoelt, zou je het het gebruik kunnen verhogen naar drie of vier keer per week. Doe dit enkel voor een korte periode, want je wilt jouw haar niet verzwaren. Over het algemeen is één tot twee keer per week voldoende om jouw haar in topconditie te houden.

Welk haarmasker past bij jouw haar?

Er zijn veel verschillende soorten maskers. Elk haartype vraagt om andere verzorging. Zo is er bijvoorbeeld een masker voor kleurbehoud, een masker voor krullend haar, of een masker om futloos haar weer vitaal en gezond te maken. Ook zijn er Vegan haarmaskers. Ben jij benieuwd naar alle haarmaskers en welke het beste bij jouw haar aansluiten? Je leest hierover in de blog 'Welk masker past bij jouw haar?'

Inhoud: Alle Keune Care maskers zijn verkrijgbaar in 200ml én 500ml. Ben jij dus fan van een bepaald haarmasker, is het extra voordelig om de XL variant aan te schaffen.

Heb je advies nodig?

Zou je graag meer willen weten over het gebruik van een haarmasker? Of welk haarmasker bij jouw haar past? Wij adviseren je graag. Je bent voor advies welkom bij één van onze salons of stuur een mailtje naar webshop@careforhair.nl.

 

 

 


Laat een reactie achter

×