Als je net jouw haren hebt laten verven in een mooie nieuwe kleur, dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de kleur. Wij geven je 10 tips die zorgen voor het behoud van je nieuw haarkleur. Lees snel verder!

1. Verzorg je haar goed

Deze tip lijkt misschien een inkopper, maar het hebben van verzorgd haar is enorm belangrijk. Op goedverzorgde haren ziet een haarkleur er mooier uit en blijft het langer stralend. Verzorg daarom standaard je haar goed en verzorg het nog net dat beetje extra in de week voordat je bij ons binnenstapt voor je nieuwe haarkleur.

2. Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet

De kleurpigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je misschien pigment. Stel je wasbeurt even uit, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten.

3. Gebruik haarproducten die speciaal voor gekleurd haar zijn ontwikkeld

Het beste is om een shampoo en conditioner te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar. Wij zijn fan van de Keune Color Brillianz Shampoo en conditioner, deze bevat het Color Sealing Complex waardoor het het haar lang zijn heldere kleur behoudt.

Voor dames met blond haar raden wij de Care Silver Savior Shampoo of So Pure Cool shampoo aan. Deze shampoos bevatten violet pigmenten, die de gele gloed in het haar neutraliseren. Zo kun je blijven genieten van je assige of ijzige kleur.

4. Gebruik regelmatig een masker voor intensieve verzorging

Probeer één keer per week een masker te gebruiken. Deze verzorgt je haar intensief en zorgt ervoor dat je lokken blijven stralen. Wij hebben verschillende soorten luxe haarmaskers van Keune, ontdek hier alle luxe haarmaskers van Keune. 

Kies een masker dat aansluit bij jouw haarwensen. Wil je weten welk haarmasker past bij jouw haartype? Wij hebben alle Keune haarmaskers op een rij gezet in de blog 'welk masker past bij jouw haar'. Heb je jouw favoriete haarmasker al in huis en ben je benieuwd hoe je deze het best kunt gebruiken? Lees dan onze tips in de blog 'hoe gebruik je een haarmasker'.

Keune haarmasker verzorging CFH Care For Hair

 

5. Vermijd te warm water tijdens het douchen

Zorg ervoor dat als je gaat douchen het water niet té warm is. Te warm water is nooit goed voor je haren, maar voor gekleurd haar is het nog nét wat belangrijker hierop te letten. Ga ook niet te dicht met je hoofd onder de straal staan om de uitdroging en vervaging van de kleur te voorkomen.

6. Was je haar niet vaker dan 3 keer per week

Ons advies is om je haren niet vaker te wassen dan 3 keer per week. Als je vaker je haar wast, kan het zijn dat je kleur sneller vervaagt. Wil je meer tips hoe jij je wasritueel kunt verbeteren? Lees dan onze blog met '7 tips om jouw haren goed te wassen'.

Zie je jouw haren al wat vetter worden tussen wasbeurten in? Dan is een droogshampoo een perfecte oplossing. Dit product absorbeert de oliën uit het haar, waardoor jouw haar weer fris en schoon de deur uit kan.

7. Gebruik een hittebeschermer tegen de hitte van een föhn, stijl- of krultang

Gebruik jij vaak warmtetools om je haar in model te krijgen? Bescherm je haar dan met een hitte beschermend product. Op deze manier wordt het haar niet beschadigd en blijft de kleur langer mooi. Zet je stylingstool nooit warmer dan 180 graden. Ontdek hier al onze producten met een hittebeschermer. Wij geven jou in dit blog vier redenen waarom jij vanaf nu altijd een hittebschermer zal gebruiken.

8. Spuit geen parfum in je haar

Spuit jij soms parfum in je haar, zodat je coupe lekker ruikt? Wij raden je aan om dit niet meer te doen. Veel geurtjes bevatten namelijk alcohol wat je haar uitdroogt en je gekleurde lokken dof maakt. Toch maar weer op je huid spuiten dus.

9. Ben jij dol op zwemmen? Spoel dan goed je haar!

Spoel je haar goed na elke zwembeurt. Het Het chloorwater verwijdert de natuurlijke oliën en het vocht uit je haar, hierdoor wordt het droog en broos. Gebruik aan het einde van de dag een masker om je haar weer extra te voeden.

10. Fris je kleur op met een toner

Vervaagt jouw kleur ondanks al deze tips sneller dat je had gehoopt? Fris dan je kleur op met een toner. Een haartoner is een semi permanente kleuring die je in het haar aanbrengt om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. De toegevoegde pigmenten en de ongewenste tinten in jouw haar heffen elkaar op, zodat alleen de gewenste haarkleur overblijft. Dit is een beetje een technisch verhaal, maar geloof ons, je wordt er blij van!

Hopelijk hebben wij je met deze tips mogen inspireren om voor nog stralender gekleurd haar te gaan! Wij staan in onze salons voor je klaar om samen een mooie nieuwe haarkleur uit te zoeken. Een afspraak maken doe je makkelijk en snel via onze online agenda.

 


Laat een reactie achter

×