Een haartoner? Je hebt het woord vast wel eens horen vallen wanneer je bij ons een kleurbehandeling hebt gehad, maar wat is het nu precies? Het begrip haartoner is in het afgelopen jaar veel meer gebruikt dan voorheen én daarom leggen wij je in deze blog haarfijn uit wat dit begrip precies inhoudt, zodat jij ook begrijpt wat onze CFH toppers bedoelen tijdens het adviesgesprek voor jouw kleurbehandeling! Door een haartoner kun je jouw ideale kleur bereiken en blijft jouw kleur langer mooi.

Wat is een haartoner?

We gaan even iets dieper in op het vaktechnische gedeelte. Een haartoner is een semi permanente kleuring die je in het haar aanbrengt om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. De toegevoegde pigmenten en de ongewenste tinten in jouw haar heffen elkaar op, zodat alleen de gewenste haarkleur overblijft. Zo heft een blauwe haartoner bijvoorbeeld een oranje tint op. Kortom, haartoners voegen dimensie en karakter toe aan jouw haren, that’s why we love them!

Maar, in welke situaties gebruiken wij een toner?

  • Stel je hebt na het blonderen een gele gloed in je haar? Dan gebruiken wij een paarse haartoner. Deze paars pigmenten neutraliseren de gele tinten, waardoor alleen jouw mooie blonde haarkleur overblijft, yay!
  • Het komt ook wel eens voor dat je na het blonderen een oranje gloed in je haar hebt, dit is echt afhankelijk van de warmte en tinten van jouw haar. Wanneer dit voorkomt gebruiken we een blauwe haartoner. Deze blauwe pigmenten neutraliseren de oranje tinten, hierdoor blijft alleen jouw mooie blonde haarkleur of highlights over.
  • Wanneer je een groene gloed in je haar hebt (dat kan namelijk ook), gebruiken we een rode haartoner. Deze rode pigmenten neutraliseren de groene tinten, waardoor alleen je mooie haarkleur overblijft!

Wat heel belangrijk is om te weten, met een haartoner gebruiken wij de ene tint om de kleuren op te heffen, gemengd met een andere tint om bij jouw gewenste kleurresultaat te komen, want haartoners kleuren jouw haren ook in, naast dat ze gebruikt worden om de gele, oranje of soms groene gloed weg te halen. Zo maken onze kleurexperts voor iedere klant bij CFH een gepersonaliseerd recept, het lijkt eigenlijk gewoon op een prachtig kleuren kunstwerk, totdat jij tevreden bent!

Wist je dat?
  • Een haartoner minder agressief is dan verf en daardoor minder schadelijk voor jouw haar is.
  • Onze haartoners een grijsdekking hebben tot 70%!
  • Een haartoner ongeveer tot 20 wasbeurten blijft zitten.
  • Onze haartoners zo gemixt kunnen worden, dat de kleur volledig gepersonaliseerd kan worden naar jouw kleurwens, we love it!
  • Een haartoner bij ons 39,95 kost wanneer je hem combineert met je kleurbehandeling.
  • De Silsoft-technologie in onze haartoners gegarandeerd voor extra glanzend en verzorgd haar zorgt.
Nazorg

De nazorg na het gebruik van een haartoner is ook heel belangrijk. Aan wat voor producten moet je denken bij de nazorg? De meest bekende is misschien wel onze Keune Care Silver Savior. Een shampoo- en conditionerduo die jouw haren met gele gloed verfrist, zilverachtig én heerlijk zacht maakt, een echte musthave voor iedereen die #ashy wilt gaan!

Haarinspiratie

Er zijn verschillende soorten en combinaties mogelijk door gebruik van een haartoner! Zo is er écht voor iedereen wat wils, check it out!

 

CFH Care For Hair Haar toner spoeling Kapper Keune

       
We take care, happy hair!

Ben jij benieuwd geworden? Ga voor een prachtige kleur! Maak alvast jouw online afspraak bij jouw favoriete CFH salon.


Laat een reactie achter

×