Je haar nét iets meer diepgang en textuur geven? Dit kan met highlights of lowlights, maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee? Wij leggen het je uit! 

Wat zijn highlights?

Highlights zijn lichte plukjes in je haar. Deze plukjes zijn lichter dan je eigen haarkleur. Door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je huidige haarkleur, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt.

Highlights CFH Care For Hair

 

Wat zijn lowlights?

Lowlights zijn eigenlijk het tegenovergestelde van highlights. Bij highlights worden er lichtere plukjes in je haar gezet, bij lowlights worden er juist donkere plukjes in het haar gezet. Over het algemeen ogen lowlights iets subtieler dan highlights, omdat de donker geverfde plukjes onder de lichtere haren komen te liggen.

Lowlights CFH Care For Hair
Kun je ook highlights en lowlights combineren?
Ja, dat kan zeker! Door met lichte en donkere kleuren te werken, lijkt het haar optisch voller. Highlights reflecteren het licht en zorgen voor veel volume. Lowlights absorberen het licht en zorgen voor meer diepte. Door deze samen te combineren krijg je veel dimensie in het haar wat voor mooie resultaten zorgt.

Highlights lowlights CFH Care For Hair
Hoe lang blijven highlights en lowlights zitten?

Je haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Dit betekent dat ook je highlights uitgroeien. Het is per persoon uiteraard verschillend, maar wij raden aan om je highlights zo rond de 8 a 10 weken bij te laten werken. 

Je kunt je highlights tussendoor mooi fris houden door het gebruik van een zilvershampoo. Een zilvershampoo neutraliseert ongewenste geelpigmenten in je haar en houdt je kleur mooi koel. Je kunt er ook voor kiezen om na ongeveer 6 weken in de salon een toner te laten zetten. Een toner wordt gebruikt om de toon van bepaalde kleuren of tinten op te frissen of om ongewenste oranje- of geeltinten te neutraliseren na het highlighten van het haar.

Hoe verzorg ik mijn highlights?

Wij adviseren een combinatie tussen de producten van Keune Blonde Savior en Silver Savior.

De Blonde Savior producten dringen het haar binnen om droog, pluizig en beschadigd haar van binnenuit te repareren. Zo bevat het essentiële ingrediënten om blond haar gezond te houden en alle schade die is veroorzaakt tijdens het blonderen te compenseren. De producten van Blonde Savior gaan perfect samen met de producten van Silver Savior. Was je haren bijvoorbeeld twee keer per week en gebruik de producten om en om. Zo gebruik je Silver Savior om de kleur te neutraliseren en de gele gloed weg te halen uit je haar. Terwijl Blonde Savior het haar herstelt en beschermt. De Blonde Savior lijn bestaat uit een shampoo, masker en leave-in treatment. De Silver Savior lijn bevat een shampoo, conditioner en een foam treatment.

Blonde Savior Keune Care

Hoe verzorg ik mijn lowlights?

Haar dat gekleurd is heeft extra verzorging nodig. Wanneer je lowlights hebt laten zetten adviseren wij jou de Color Brillianz lijn. Deze producten voeden je haar en zorgen er tegelijkertijd voor dat je kleur langer houdbaar is. Daarnaast geven ze je haar een prachtige glans. Wil jij alle tips lezen hoe je het langst plezier kunt hebben van jou pas gekleurde haar? Lees dan onze blog met 10 tips voor het behoud van jouw haarkleur.

Kleuradvies

Wil jij een persoonlijk kleuradvies? Plan gerust een afspraak in bij één van onze salons. We helpen je graag naar jouw droomkleur.

Highlights CFH Care For Hair

 
   


Laat een reactie achter

×