De balayage kleuring kwam ongeveer vijf jaar geleden op als trend en is vervolgens nooit meer weggegaan. De balayage behoort inmiddels net als highlights tot een echte salonklassieker. Dagelijks maken wij klanten blij met een balayage kleuring en wie weet kunnen wij jou ook wel inspireren!

Laten we even bij het begin beginnen en je meenemen in de wereld van de balayage. Wij beantwoorden vier veelgestelde vragen!

Wat is een balayage?

De term ‘balayage’ is Frans voor ”vegen” en zo wordt een balayage normaal gesproken dan ook ingezet. De kleur wordt met een losse hand met een kwast op het haar geveegd, waardoor er een zachte, subtiele overgang ontstaat. De kleur wordt niet meteen vanaf de aanzet ingezet, maar lager in het haar. Dit geeft als resultaat dat je coupe subtiele, lichtere delen in de lengtes bevat.

Inmiddels worden balayages ook vaak aangevuld met subtiele highlights vanaf de aanzet. Op deze manier heb je een nog zachtere overgang en is de overgang in je haar ook mooi van kleur als je het vast draagt.

Na het inzetten van de balayage is de kans groot dat er een toner nodig is. Een toner is een kleur neutralisator die ervoor zorgt dat je haar een natuurlijke tint krijgt. Onze toners bevatten silsoft en daardoor krijgt je haar extra glans. Zo oogt je balayage nog mooier!

Voor wie is een balayage geschikt?

Deze kleurtechniek kan eigenlijk voor iedereen die voor een natuurlijk kleurresultaat wilt gaan. Een balayage is ook perfect voor iedereen die niet elke zes weken bij de kapper wilt zitten, doordat je geen uitgroei krijgt.

Het is mogelijk om met vele variaties en prachtige kleurcombinaties te werk te gaan. Verschillende tinten kunnen worden gecombineerd voor een dimensionaal resultaat. Met andere woorden, of je nou bruin, blond, zwart of rood haar hebt, de balayage kan voor jou.

Heb je eerder al eens je punten geverfd, dan kan het lastiger zijn om je punten op te lichten. Samen zullen we kijken naar de mogelijkheden voor jouw haar. Soms kunnen je wensen omwille van de kwaliteit van je haar niet in één keer bereikt worden, maar maken we samen een stappenplan om jouw haarwens te bereiken.

Hoe vaak werk je een balayage bij?

Een balayage werk je ongeveer 4 keer per jaar bij. Happy hair is healthy hair! Loop gerust bij ons binnen voor vrijblijvend advies over het bijwerken van jouw balayage. Er zijn meer mogelijkheden dan meteen je hele balayage opnieuw te laten zetten.

Je kunt tussendoor bijvoorbeeld voor een touch up gaan, waarbij we de haren rondom je gezicht bij werken waardoor de overgang weer mooi doorloopt.

Zijn je lengtes na verloop van tijd warmer van kleur geworden? Dan kunnen we door opnieuw je haar te tonen weer de gewenste natuurlijke tint bereiken. Een toner is de ultieme opfrisbeurt van jouw balayage kleur!

Hoe verzorg je jouw gekleurde haar?

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je stralende lokken adviseren wij je om thuis gebruik te maken van een shampoo speciaal voor gekleurd haar. Een perfecte shampoo is de Keune Care Color Brillianz Shampoo. Deze shampoo is mild reinigend en vanwege de verrijking met Color Sealing Complex wordt vervaging van de kleur voorkomen.

Ben je voor een koel blonde balayage gegaan, dan adviseren wij je de Silver Shampoo en Conditioner te gebruiken. Deze gaat het geel pigment in je haar tegen, waardoor je lang kunt genieten van je koel blonde kleur.

Heb je last van droge punten die wel een boost kunnen gebruiken? Dan adviseren wij je om een Bond Fusion behandeling te boeken bij je balayage. Deze beschermt je haar tegen de schadelijke invloeden van het oplichten van je haar. En geeft het de boost die het nodig heeft met als resultaat glanzende en verzorgde lokken.

Happy balayage customers

Wij hebben hieronder een aantal balayages uitgelicht, deze zijn gemaakt door onze toppers in de verschillende CFH salons. Laat je inspireren!

 

      

 

Hebben wij jou geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd geraakt? Wij bekijken graag samen met jou welke kleur jou het beste staat. Kom naar één van onze salons en laat je adviseren. Je bent altijd welkom! 

Wist je trouwens dat wij dagelijks door ons gemaakte kleuringen op Facebook plaatsen? Volg ons als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven van de laatste trends!


Laat een reactie achter

×