Al jaren hoor je iedereen over zilvershampoo. Zilvershampoo is speciaal voor blond, grijs of wit haar. In dit blog nemen we jou mee in de wereld van zilverproducten, want er zijn meer producten met violetpigmenten dan alleen de zilvershampoo. We geven antwoord op alle vragen die wij vaak in de kapsalon horen over zilvershampoo.

Wat doet een Zilvershampoo en Zilverconditioner?
Een zilvershampoo of conditioner zorgen dat geeltinten en kopergloed verdwijnen uit het haar, en laat blonde, zilveren, witte of lavendeltinten stralen. De zilverproducten hebben sterke violette pigmenten die de gelige gloed en andere warme tonen neutraliseren. Met de shampoo geef je jouw grijze of geblondeerde haar de perfecte verzorging. De paarse shampoo behoudt jouw haarkleur mooi en accentueert de koele tinten. De conditioner helpt daarnaast je haren gezond en sterk te maken. 

 

Hoezo werkt de zilvershampoo? De kleur paars staat tegenover de kleur geel in het kleurenwiel. Kleuren die tegenover elkaar staan in het wiel, neutraliseren elkaar. Zo veranderen je gele lokken in een mooie askleurige tint.

 

Keune silver savior CFH Care For Hair Webshop Cool shampoo
Voor welke haarkleur is een product met violetpigmenten geschikt?
Deze paarse shampoo is niet geschikt voor elke haarkleur. Diverse, lichte haarkleuren met een warme ondertoon kunnen deze shampoo gebruiken.
 • Natuurlijk blond 
 • Geblondeerd haar
 • Gehighlight haar
 • Platina blond haar
 • Asblond haar
 • Grijs haar
 • Wit haar
Kies je voor een Zilvershampoo of voor een Zilverconditioner?

Gebruik een zilvershampoo en zilverconditioner als aanvulling op je reguliere shampoo en conditioner. Je kunt de zilvershampoo en conditioner samen gebruiken voor een extra koele gloed. Of los van elkaar, afhankelijk van je behoefte.

Zilverconditioner is een geweldige aanvulling op je routine na het gebruik van shampoo. De verzorgende werking behoudt de koele tint van de paarse shampoo. Resultaat? Gezonde, koele, blonde lokken. Wissel de zilver conditioner af met een extra voedende conditioner. Zo zorg je ervoor dat je jouw gewenste resultaat behoudt.

Hoe gebruik je een zilvershampoo?

Zilvershampoo houdt kleur en voorkomt vergeling, maar vervangt geen gewone shampoo. Gebruik de paarse shampoo als aanvulling op je reguliere shampoo. Je kunt afwisselen tussen een zilvershampoo en een voedende shampoo, afhankelijk van je behoeften. Merk je namelijk dat je haar hydratatie nodig heeft, kun je hem aanvullen met Vital Nutrition Shampoo, is je haar beschadigd met de Blonde Savior Shampoo, of wil je voor meer volume in het haar met Absolute Volume Shampoo.

Je gebruikt de paarse shampoo als volgt:

 • Maak je haar nat.
 • Breng een kleine hoeveelheid zilvershampoo aan. 
 • Masseer zachtjes in en laat het 1-3 minuten intrekken. Wil je een intensiever effect? Laat het dan 5-10 minuten laten intrekken.
 • Spoel de shampoo goed uit.
 • Gebruik vervolgens zilverconditioner voor een optimale verzorging. Laat de conditioner 2-5 minuten inwerken.

Tip: Is je haar na de zilvershampoo te paars uitgeslagen? Geen zorgen. Was je haar 1 of 2 keer met je reguliere shampoo. Je zal snel weer jouw gewenste kleur tevoorschijn zien komen.

Kun je zilvershampoo aanbrengen op droog haar?

Ja dit kan. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is het zeker mogelijk om zilvershampoo op droog haar aan te brengen. Sterker nog, paarse shampoo kan effectief worden toegepast op zowel droog als vochtig haar. Het primaire doel van deze shampoo is het inbrengen van kleurpigmenten in je haar, wat ook op droog haar uitstekend werkt. Door het gebruik van zilvershampoo op droog haar wordt de kleur nog intensiever geneutraliseerd. Dus houd je van een grijs blonde kleur dan is dit zeker een aanrader voor jou. Het is essentieel om de shampoo grondig uit te spoelen na gebruik.

Is zilvershampoo schadelijk voor je haar?

Nee, zilvershampoo is zeker niet schadelijk voor je haar. Wel adviseren we om je zilvershampoo af te wisselen met een voedende shampoo. En dat zij samen onderdeel zijn van je was routine. Ditzelfde geldt voor een conditioner, wisselen deze ook af met een puur voedende conditioner.

Keune Silver Savior Collectie

Welke
zilverproducten heeft Keune?
Er bestaat een zilvershampoo, zilverconditioner en een zilvermousse. De zilvershampoo en zilverconditioner zijn zelfs verkrijgbaar in twee lijnen; Keune Care & Keune So Pure. Het verschil tussen deze producten is dat de producten van So Pure vegan, natuurlijk en milieuvriendelijk zijn.

 

Wat doet de Silver Savior Foam Treatment?

Wil je jouw zilverbehandeling compleet maken? Dan kun je een mousse gebruiken voor de finishing touch, de mousse is een stylingsproduct zoals je van Mousse gewend bent, echter bevat deze violette pigmenten waardoor je zilverkleur langer mooi en koel blijft. Win-Win dus!

 

Heb jij toch nog een onbeantwoorde vraag over Zilvershampoo en conditioner? Mail ons gerust via webshop@careforhair.nl


Laat een reactie achter

×