Gezichtsbeharing heeft speciale aandacht nodig. Om het er goed uit te laten zien, is het belangrijk dat je het goed verzorgt. Net als dat je je haar en hoofdhuid verzorgt, heeft je baard dezelfde behoefte. Of je nu kiest voor stoere stoppels of een volle baard, de verzorgende producten van 1922 by J.M. Keune zorgen dat de baard zacht en glanzend blijft en geven extra stevigheid. Met de onderstaande 4 tips creëer je de beste baardverzorging voor jouw baard.

1. Was je baard met shampoo

Een mooie baard begint bij een schone huid, net zoals bij je haar en hoofdhuid. Het advies is om je baard 2 tot 3 keer per week te wassen. Onze favoriet is de 1992 by J.M. Keune Essential Shampoo. Dit is een alles-in-één shampoo die je kunt gebruiken voor haar, lichaam en baard. Dus makkelijk mee te nemen in je routine.

Was je baard niet te warm

Wanneer je je baard wast, is het belangrijk om op de temperatuur van het water te letten (dit geldt trouwens ook voor je gewone haar). Wanneer het water te warm is, droogt je huid uit en gaat de kwaliteit van je baardhaar achteruit. Ook zorgt het ervoor dat je baard sneller afbreekt en je een jeukend gevoel krijgt. Om je baard goed te onderhouden is het dus de tip om de douche rond de 38 graden te houden.

4 tips voor de beste baarverzorging Keune CFH Care For Hair
2. Gebruik een baardolie

Een must have in je baardverzorging is een goede baardolie. Wij zijn fan van de 1922 by J.M. Keune baardolie. Naast dat deze baardolie heerlijk ruikt, geeft het ook een extra verzorging. Een baardolie bevat voedingsstoffen die je baard sterker maakt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je baard zachter aanvoelt en gaat glanzen. Het gaat jeuk en irritatie tegen, en je baard wordt makkelijker om te stijlen.

Je kunt een baardolie het beste direct na het wassen aanbrengen. Dan staan je haarschubben nog open en is het makkelijker voor een olie om binnen te dringen. Hiermee sluit je de baardharen gelijk mooi af waardoor je je baard goed beschermt tegen externe invloeden. Baardolie hoef je niet uit te spoelen omdat je haren het vanzelf opnemen.

Hoe gebruik je een baardolie?

Het gebruik van de olie is erg eenvoudig. Je druppelt enkele druppels in je handpalm om deze vervolgens goed door je baard en de onderliggende huid te masseren.

Wil je de kracht van de 1922 by J.M Keune baardolie eens ervaren? Kom gerust langs één van onze salons, zodat je de olie kunt uitproberen in jouw baard.

3. Kam je baard regelmatig

Voor het onderhoud van je baard is het goed om je baard regelmatig te kammen. Het is belangrijk dat je al vanaf de beginfases van je baard begint met kammen. Het komt vaak voor dat je baardharen wat warrig zijn en in de verkeerde richting gaan staan. Dit kan een prikkelend en jeukend gevoel geven. Door je baard te kammen in de richting van waar de haarzakjes naartoe gaan, neem je de irritatie weg. Gebruik hiervoor een fijn kammetje, zodat je alle baardharen meeneemt tijdens het kammen.

4. Gebruik een baardbalsem

Heb je een volle baard en wil je wat extra stevigheid aanbrengen? Dan kun je een baardbalsem gebruiken. Een baardbalsem is een lichte conditioner en geeft een lichte stevigheid met een natuurlijke finish. Dit geeft je de mogelijkheid om je baard makkelijker te stylen. Shop onze favoriete baardbalsem hier.

Hoe gebruik je een baardbalsem?

Begin met een gematigde hoeveelheid baardbalsem en warm de baardbalsem op in de palm van je hand. Wrijf de balsem vervolgens eerlijk uit over je droge baard en werk van boven naar beneden. Zorg ervoor dat de baardbalsem ook in contact komt met de huid, en dus niet alleen maar de zichtbare haren bereikt. Gebruik meer waar nodig, maar zorg er voor dat je baard niet te vettig wordt. Het eindresultaat is een gezonde en glanzende baard en huid.

Salonbehandeling

Wil je jouw baard laten bijwerken? Deze behandeling boek je gemakkelijk in combinatie met je knipbehandeling via onze online agenda. 


Laat een reactie achter

×