De zon brengt veel fijne buitenmomenten met zich mee en ook voor je haar kan de zon voordelen hebben. Door vitamine D groeit je haar namelijk sneller en zonlicht stimuleert de aanmaak van keratine in je haar, wat een belangrijke bouwsteen is. Iedereen weet hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon, maar over het beschermen van je haar en hoofdhuid is nog veel onduidelijk.

Zonbescherming voor het haar

Zodra je naar buiten gaat om te genieten van het mooie weer is het heel belangrijk om ook je haar en hoofdhuid te beschermen tegen UV-straling. Zonlicht droogt je haar uit, vervaagt je kleur en kan zorgen voor een droge of zelfs verbrande hoofdhuid. CFH biedt verschillende producten aan om dit te voorkomen. Zo zijn er hele fijne en makkelijk toe te passen producten, zoals een olie of spray die je haar niet zwaar maakt. Zo is jouw haar in no time beschermt tegen de zon. Niet te missen items in jouw strandtas dus!

Dagje strand of zwembad

Heb je een heerlijk dagje strand of zwembad op de planning staan, dan zijn naast de zon ook zout of chloor factoren die jouw haar kunnen beschadigen. Ook zij zorgen ervoor dat jouw haar uitdroogt en je kleur vervaagt. Uiteraard heb ik een aantal tips voor je, zodat jij een onbezorgde dag tegemoet kunt gaan.

  • Gooi je haar omhoog voordat je verkoeling zoekt in het water en ga niet of zo min mogelijk kopje onder.
  • Kun je het niet laten om toch kopje onder te gaan of word je in het zwembad gegooid? Geen paniek! Spoel zodra je uit het water komt, gelijk je haar uit met leidingwater zodat chloor en zoutresten uit je haar gespoeld worden.
  • Plan je van tevoren al je kopje onder, maak je haar dan eerst nat met leidingwater zodat je haar al gevuld is en minder chloor en zout kan opnemen.

Nog wat extra tips

De zon is er altijd! Op de ene plek is hij wat vaker achter de wolken verstopt dan bij de ander. Ga je voor een langere tijd naar buiten, gebruik dan altijd een product met uv-filter om zo jouw haar en hoofdhuid te beschermen.

Gebruik leuke accessoires om jouw haar te beschermen tegen de zon. Knoop een dun sjaaltje om je hoofd, draag een mooie hoed of stoere pet. Lees hier in onze laatste blog drie manieren hoe je met één vierkant sjaaltje drie leuke zomerse looks kunt creëren. Houd je er niet van om iets op je hoofd te dragen, dan zou je ook kunnen kiezen voor een vlecht zodat in ieder geval je lengtes en punten minder blootgesteld zijn aan de zon. En zeg nou zelf, een vlecht draagt toch bij aan de ideale beachlook.

Schoonheid zit van binnen en dat is zeker waar! Ook je voeding heeft veel invloed op de gezondheid van jouw haar. Eet voldoende groente en fruit en drink veel water, zo zorg je ervoor dat jouw haar van binnenuit beter beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.

Plan jouw bezoek aan Care For Hair

Plan na jouw vakantie een afspraak in bij jouw favoriete CFH salon om jouw droge lokken een boost te geven met een Bond Fusion Treatment. Dit is een verzorgende wasbakbehandeling die jouw haren extreme voeding geven. En laat fijn even de droge puntjes knippen. Een afspraak plannen bij ons kan telefonisch, maar kan ook hier via onze handige online agenda.

CFH Keune Bond Fusion
×