De zon brengt veel fijne buitenmomenten met zich mee en ook voor je haar kan de zon voordelen hebben. Door vitamine D groeit je haar namelijk sneller en zonlicht stimuleert de aanmaak van keratine in je haar, wat een belangrijke bouwsteen is. Iedereen weet hoe belangrijk het is om je huid goed te beschermen tegen de zon, maar ook het beschermen van je haar en hoofdhuid is erg belangrijk.

Met onze handige tips weet jij deze zomer je haar tegen de zon te beschermen. Zo kun je volop genieten van de zomer!

1. Zonbescherming voor het haar

Zodra je naar buiten gaat om te genieten van het mooie weer is het heel belangrijk om ook je haar en hoofdhuid te beschermen tegen UV-straling. Zonlicht droogt je haar uit, vervaagt je kleur en kan zorgen voor een droge of zelfs verbrande hoofdhuid.

Shampoo & Conditioner:

Gebruik de Color Brillianz Shampoo en Conditioner voor een zachte reiniging. Beide producten bevatten ook UV-bescherming, om schade door de zon aan je haar te beperken. Ook zorgt de Color Brillianz Shampoo en Conditioner voor langer kleurbehoud.

Spray:

- Spray je haar voor en nadat je de zon in gaat in met de Keratin Smooth 2phase Spray. Dit product hydrateert en herstelt de pH-waarde van het haar en beschermt tevens tegen uitdroging.

- Care Color Brillianz Conditioning Spray is een voedende spray die je haar verzorgt. En daarnaast ook je kleur, door het Color Sealing Complex. De spray is lekker licht en mede door de zijdeproteïne krijgt je haar een gezonde glans. En nog een voordeel: je haren zijn door de uv-filters ook beschermd tegen de zon.

Daarnaast hebben wij heel veel Keune producten beschikbaar in travel size formaat. Perfect voor als je op reis gaat!

Zonbescherming tips CFH Care For Hair Keune Webshop

 

2. Ga voor een hoed of vlecht

Naast het juiste verzorgingsritueel kun je je haar ook beschermen tegen de zon door bepaalde accessoires te gebruiken of een vlecht of knot in je haar te doen, zodat je haar zo min mogelijk wordt blootgesteld aan de zon.

Accessoires

Gebruik leuke accessoires om jouw haar te beschermen tegen de zon. Knoop een dun sjaaltje om je hoofd, draag een mooie hoed of stoere pet.

Vlecht of knot

Houd je er niet van om iets op je hoofd te dragen, dan zou je ook kunnen kiezen voor een vlecht of knot zodat in ieder geval je lengtes en punten minder blootgesteld zijn aan de zon. Houd je kapsel wel losjes. En zeg nou zelf, een vlecht draagt toch bij aan die ideale beachlook.

Tip: smeer je scheiding in met zonnebrand.

Zonbescherming tips
3. Drink voldoende water

Verzorg je haar van binnenuit met een gezond eet en drinkpatroon. Tijdens de hogere temperaturen in de zomer verlies je meer vocht, dus is het belangrijk om genoeg te drinken om je haar gezond te houden. Water verhoogt de gezondheid van je haar, het verbetert de glans en zachtheid!

4. Vermijd chloor of zoutwater

Je bent op vakantie, dus natuurlijk wil jij de zee of het zwembad in. Helaas zijn chloor en zout niet goed voor je haar. Met onderstaande tips voorkom je beschadiging:

  • Gooi je haar omhoog voordat je verkoeling zoekt in het water en ga niet of zo min mogelijk kopje onder.
  • Wil je toch graag onder water? Maak dan eerst je haar nat met kraanwater, zodat je haar al gevuld is en minder chloor en zout kan opnemen.
  • Spoel zodra je uit het zwembad of uit de zee komt, gelijk je haar uit met kraanwater zodat chloor en zoutresten uit je haar gespoeld worden.
5. Boek een Treatment na jouw vakantie

Ondanks het volgen van alle tips kan het zijn dat jouw haar droog aanvoelt na de zomerperiode. Plan dan na jouw vakantie een afspraak in bij jouw favoriete CFH salon om jouw droge lokken een boost te geven met een Bond Fusion Treatment. Dit is een verzorgende treatment die jouw haren extreme voeding geven en de vochtbalans op peil brengt, zo kun je met verzorgd haar de herfst in.

Treatment CFH Care For Hair

Laat een reactie achter

×