De herfst heeft zijn intrede gedaan, we verruilen de zon voor kleurrijke herfstbladeren. Het najaar biedt ons een prachtig kleurenpalet en een gezellige, warme sfeer. Helaas heeft het veranderende weer ook invloed op de conditie van ons haar. Hoe dat komt, en nóg belangrijker hoe je dat voorkomt zodat jouw haar ook in de herfst straalt, vertellen we je in deze blog.

Waarom heeft de herfst invloed op mijn haar?

De grootste verandering voor je haren is vooral de koude lucht buiten en de warme lucht binnen. Omdat je binnen in een behaaglijke temperatuur wil zitten, zet je de verwarming aan. De verwarming zorgt ervoor dat er binnen droge lucht is, waardoor het haar sneller uitdroogt. Buiten is de luchtvochtigheid ook lager dan in de zomer. Gevolgen kunnen zijn dat je haar droog aanvoelt, het pluizig of statisch wordt, en zelfs dat haar sneller afbreekt.

5x producttips voor gezond haar in de herfst CFH Care For Hair Keune webshop
Hoe houd je jouw haar in topconditie deze herfst?

We zetten 5 tips voor je op een rij.

1. Hydrateer je haar

Dit is de allerbelangrijkste tip die we jou kunnen geven. Doordat je haar in de herfst sneller droog wordt, is het belangrijk om je haar dat extra beetje voeding te geven. Dit doe je bijvoorbeeld met de Vital Nutrition Shampoo.

Deze Keune Shampoo is de krachtigste shampoo om beschadigd haar te herstellen. Je haar wordt goed gewassen en tegelijkertijd hersteld door de speciale Nutri-Injection technologie. De pro vitaminen dringen diep door in de haarstructuur en voeden het haar intensief. Je haar wordt optimaal gehydrateerd.

2. Douche met lauwwarm water

Tijdens de koudere maanden is het heerlijk om even lekker op te warmen onder een hete douche. Voor je haar is dit echter een no-go. Door het hete water haar gaan de haarschubben openstaan en dat terwijl haarschubben gesloten moeten zijn om vocht vast te houden. En vocht vasthouden is de key om droog haar te voorkomen. Probeer dus te douchen met lauwwarm water, en anders je warme douchebeurt iets koeler te eindigen.

3. Gebruik 1x in de week een haarmasker

Wij houden van maskers, waarom? Ze voeden je haar intensief en zorgen ervoor dat jouw haar er stralend uit blijft zien. Een superfijn masker tijdens de herfst is het Keratin Smooth masker.

Wanneer je haar pluizig of beschadigd is, kan Keratine helpen. Care Keratin Smooth Mask is een keratine haarmasker dat je haar sterker maakt, waardoor het minder snel breekt en pluist. In dit haarmasker tegen pluizig haar zitten ook Peptiden en Keravis. Deze ingrediënten dringen door tot de kern van je haar om schade te herstellen én ze beschermen tegen haarbreuk.

4. Ga niet met nat haar de deur uit

Zorg er altijd voor dat je haar droog is als je de deur uitgaat. Tips om beschadiging te voorkomen tijdens het föhnen zijn:

  • Gebruik de föhn niet op de heetste stand. Je haar droogt prima op een wat koudere stand.
  • Gebruik altijd een hittebeschermer. Ontdek hier onze collectie met producten die hittebescherming bieden.

5. Verzorg je haar met haarolie

Eigenlijk is een haarolie onmisbaar is je dagelijkse haarroutine. Het is een paar seconde werk, het laat je haar glanzen en voedt het tegelijkertijd.

Bij een olie treatment denk je misschien dat het vet of zwaar maakt - maar het helpt je haar vooral met hydratatie. Zo krijgt het een mooie glans. Care Satin Oil Treatment is een voedende haarolie voor droog haar, met een magische mix van maracuja-, baobab- en monoi-olie. Hierdoor heb je maar een paar druppels nodig om je haar te laten stralen.

Herfsttip: Gebruik de olie voordat je het haar gaat borstelen, dit voorkomt statisch haar.

Met deze tips en productaanbevelingen bescherm jij je haar optimaal deze herfst.

Wil je persoonlijk advies?

Wil jij persoonlijk advies over welke haarverzorging het best op jouw haarwensen aansluit? Stuur ons een chatbericht of mailtje naar webshop@careforhair.nl.

 

 

 

 

Hinterlassen Sie einen Kommentar

×