Glanzend haar staat iedereen goed! Onze definitie van mooi haar begint bij gezonde en glanzende lokken. Net zoals je huid, heeft je haar het af en toe net wat zwaarder te verduren dan normaal. Dit kan komen door droog weer, maar ook door kou en wind. Ook het gebruik van te veel stylingsproducten zoals de stijl- of krultang, kan ervoor zorgen dat je lokken er net wat minder stralender uit zien dan normaal. Om voor een continu stralende en glanzende bos te zorgen, hebben wij ons best gedaan om de volgende tips op een rij te zetten.

Koude dagenAfbeelding tips glanzend haar

Om goed voor je haar te zorgen is het fijn om de natte lokken tijdens de koude dagen niet te laten opdrogen in de buitenlucht. We snappen dat je ’s ochtends op tijd de deur uit moet, maar de vrieskou in Nederland kan je haar doen afbreken en dat is het laatste wat wij voor jou willen.

Onze tip, droog je haar met een handdoek. Wrijf het alleen niet te ruw droog, dep het enkel af. Dit scheelt ook qua tijd op de vroege morgen, twee vliegen in één klap. Het klinkt eenvoudig, maar geloof ons: gezond, zacht en glanzend haar gegarandeerd. Kies je er wel voor om je haar droog te föhnen, zet je föhn dan niet op de heetste stand en bescherm je haren met een hittebeschermend product.

Keune Care Conditioner

Als er iets is wat je tijdens koude dagen vaker zou moeten doen, dan is het je haar eens goed in de conditioner of masker zetten. Je haar heeft tijdens de koude dagen namelijk extra vocht nodig, dus hydrateer die lokken!
Laat je eens adviseren in een van onze salons. Stug, fijn of juist dik haar? Wij hebben de juiste producten voor jouw haar. Zo bestaat er de prachtige productlijn genaamd Care van Keune. Deze biedt voor verschillende type haar fijne producten aan. Denk aan de Care Color Brillianz conditioner dat gekleurd haar laat stralen. Of de Care Vital Nutrition conditioner voor beschadigd haar wat wel een boost kan gebruiken deze winter. Schaf nu tijdelijk twee producten uit deze lijn aan voor slechts 24,95.

Gebruik een conditioner of masker alleen in de lengte en punten, zo voorkom je een té vette aanzet. En laat deze ongeveer 10 minuten intrekken, zodat je lokken een echte boost krijgen. Of zelfs nog langer, want in deze situatie geldt hoe langer hoe beter.

Borstelen

Wanneer je je haren borstelt of kamt is het belangrijk om te weten dat je van onder naar boven moet borstelen. Wanneer je van boven naar beneden werkt, zorg je er voor dat de klitten onderin komen te zitten en borstel je deze vaak met veel gedoe uit het haar, dit zorgt voor onnodig beschadigd haar. Mocht je vaak je haar borstelen, doe dit dan enkel wanneer je haar goed droog is, ook dit is een fijne tip om beschadigd haar te voorkomen.

CFH Care For Hair Bond Fusion Kapper Kapsalon

Bond Fusion treatment

Een andere tip is een Bond Fusion behandeling, dit is een haarherstellende behandeling. Normaal gesproken breken chemische behandelingen, zoals kleuren, warme stylingstools of permanenten, de zwavelbruggen in het haar af. En laten die bindingen nu juist essentieel zijn voor gezonde, mooie lokken. Bond Fusion steekt voor die afbraak een stokje. Dit systeem repareert en verbetert gebroken bindingen en creëert zelfs nieuwe. Direct na de behandeling zul je al glanzend haar zien. Beter kan niet toch?

Beperk het aantal wasbeurten

Beter te weinig dan te vaak, dat gaat op voor het wassen van je haar. Dit zal misschien even wennen zijn, maar je zult merken dat je na een tijdje steeds minder de neiging krijgt de shampoofles te pakken. Het teveel wassen van je haar kan eraan bijdragen dat de gezonde natuurlijke oliën verwijderd worden, wat statisch en breekbaar haar als gevolg heeft. Maximaal drie keer per week is voldoende, zo krijgt je haar rust.

Vind je het lastig je haar minder vaak te wassen? Droogshampoo zou weleens de oplossing kunnen zijn. Een droogshampoo laat je haar er niet alleen fris uitzien; het zorgt ook voor meer volume. En dat komt zeker in de winter van pas. Onze favoriete droogshampoo is de Blend Refreshing Spray.

Wil jij meer weten over het bereiken van gezond en glanzend haar of de juiste producten vinden voor jouw haar? Onze stylisten helpen jouw graag. Boek hier alvast jouw volgende afspraak.