Vorige week schreven we over welke haarkleuren we veel zullen zien dit najaar. Nieuwsgierig? Klik dan hier.
Elke haarkleur komt tot stand door een bepaalde techniek. Elke techniek heeft zo zijn eigen kracht en bepaald hoe de door jouw gewenste haarkleur oogt. Wij hebben op een rij gezet welke technieken we dit seizoen veel gaan zien.

Root stretch colors

Root stretch colors zijn kleuren met een speelse uitgroei. Naast dat deze kleurtechniek ontzettend mooi kan staan, zou deze kleurtechniek ook wel eens dé oplossing kunnen zijn voor iedereen die geen tijd heeft om elke maand trouw naar de kapsalon te gaan. Hoewel we je natuurlijk graag regelmatig in onze salon zien, denken we ook graag met je mee. Bij deze techniek gaat het om de manier waarop highlights worden gezet. Voorheen lieten we highlights keurig vanaf de aanzet tot in de punten doorlopen, nu blijft de aanzet in je natuurlijke kleur en je nieuwe uitgroei dus ook. Door de lichtere kleur goed in je haar te blenden, zorgen wij ervoor dat de verschillende tinten perfect in elkaar overlopen. Het resultaat: een subtiel, zacht kleurverloop. Deze techniek levert bij iedereen een ander resultaat op doordat iedereen haar natuurlijke haarkleur anders is. Ben je bijvoorbeeld blond van jezelf, dan krijg je een subtiel en zacht kleurverloop. Ben je donker van jezelf en wil je lichte punten dan krijg je een sterkere kleurovergang.

Balayage

De Balayage is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Niet zo gek want qua kleuring kun je met de Balayage namelijk écht alle kanten op. Ga voor een speels effect door een groot kleurverschil aan te brengen of kies voor een natuurlijke Balayage en geef meer diepte aan je lokken. Een Balayage wordt aangebracht door middel van een subtiele painting van highlights en babylights in de lengtes en in de punten  op de plekken waar de zon normaal gesproken je haar oplicht. Zo creëer je een ‘sun-kissed’ en natuurlijk effect. Soms wordt er gekozen om met folies te werken in plaats van uit de losse hand painten, dit zusje van de balayage heet foilyage. De folies zorgen voor een levendig en intens effect.

 

Babylights

De naam zegt het misschien al, met Babylights in je haren worden er zeer subtiele highlights aangebracht. Babylights zijn maximaal twee tinten lichter dan de basiskleur en worden door middel van fijne en natuurlijke accenten aangebracht. Deze techniek is perfect voor iedereen die voor een mooie natuurlijke look wilt gaan!

  

Welke kleurtechniek spreekt jou het meest aan?
Wil je graag advies op maat, inclusief gratis kleuranalyse, loop dan eens binnen bij één van onze salons. Wij helpen je graag om stralend de herfst in te gaan!