Pinterest is de website waar iedereen heerlijk op los pint en zich laat inspireren door de mooiste beelden. Ben jij er ook zo dol op? Zij hebben onthuld waar we, op beauty-gebied, het afgelopen jaar het meest op hebben gezocht.  En wanneer er op één bepaalde zoekterm met 600% meer gezocht wordt, weet je dat je te maken hebt met een nieuwe trend. De zoekterm waar het in dit geval over gaat is het kapsel ‘curtain bangs’.

Curtain Bangs

Curtain Bangs is een nonchalante, wat langere pony, die bestaat uit flink wat lagen waardoor je gezicht perfect geframed wordt. Het is eigenlijk niet zo gek dat de ‘curtain bangs’ zo populair is. Het elegante kapsel accentueert menig jukbeen op een prachtige manier en de pony zorgt vaak voor een zachte look. Officieel stamt de curtain bangs al uit de jaren 50 en stijlicoon Brigitte Bardot heeft deze look tot een klassieker gemaakt. De curtain bangs wordt dan ook wel eens de Brigitte Bardot Bangs genoemd.

Wat deze pony zo uniek maakt? Dat is de middenscheiding. Pony’s worden meestal naar voren geföhnd, maar de pony van het Franse stijlicoon werd in tweeën gesplitst, waardoor je een ‘gordijntjeseffect’ krijgt. Vandaar de naam ‘curtain bangs’.

Deze pony mag dan allesbehalve nieuw zijn,  Alexa Chung, Jane Birkin, Sienna Miller en heel wat andere sterren en fashionbloggers werden de afgelopen tijd met de look gespot, hij is ontzettend leuk én makkelijk. En toch blijft het kapsel chic en klassiek. Uiteraard wel met een stoere touch. Wij zijn fan!

Laat je inspireren voor deze pony!

Omdat we geen genoeg kunnen krijgen van deze fijne look, hebben wij wat inspiratiebeelden voor je verzameld.

                                              

Wat vind jij van de Curtain bangs? Kun je niet wachten om de schaar in je voorste lokken te zetten en ook deze pony te rocken? Plan dan hier gemakkelijk online je afspraak in!