Dit jaar hebben we deelgenomen aan dé meest gewilde award wedstrijd onder hairstylisten in Nederland: Coiffure Award. Vier van onze CFH toppers: Claudia, Marjolein, Roguenne en Kirsten hebben deelgenomen in de categorieën Dames regio Noord-Holland en Flevoland, Young Talent, Heren regio Noord en Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year.

Wat is de Coiffure Award?

Wat houdt de Coiffure Award precies in? Het bedrijf Schwarzkopf Professional en Vakmagazine Coiffure hebben gezamenlijk de Coiffure Award opgezet. Dit is een onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd waar de beste hairstylisten van Nederland strijden om de felbegeerde Coiffure Awards. Zo zijn er in totaal 13 categorieën waarvoor je je kunt opgeven. Alle inzendingen worden door een Nederlandse én Engelse jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn.

Gala-uitreiking

Tweeduizend inzendingen worden beoordeeld door de jury én hieruit volgen de nominaties. Hieruit wordt één winnaar per categorie gekozen. Dit gebeurt in de vorm van een geweldige gala-uitreiking. Een leger van journalisten, persfotografen en cameramannen staan bij de ingang om vele BN-ers en top hairstylisten op te vangen voor een foto of interview. Tijdens het evenement worden, naast een enorme show en diner, de felbegeerde awards uitgereikt. De hele avond staat in het teken van haarmode én fashion.

Dé topkappers van Nederland

De Coiffure Award tracht de kappersbranche op een nog hoger niveau te brengen. Het zet zich in voor de promotie van deze branche. Aan de Coiffure Award nemen dé top hairstylisten van Nederland deel en zetten elk jaar weer de trend. De hairstylisten creëren gezamenlijk de meest toonaangevende modebeelden. Zie hieronder het eindresultaat van onze eigen hairstylisten. Met dank aan onze CFH-assistenten die de deelnemende CFH’ers in alles ondersteund hebben. Maar ook grote dank aan de fotograaf Hans de Vries, stylist Miquel Mohamedjar en visagist Carlijn Beukers.

Young Talent
 Heren regio Noord
Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year
Dames regio Noord-Holland en Flevoland
Behind the scenes

Hoe worden zulke kapsels nu eigenlijk gecreëerd? Wij staan te popelen om dit met jullie te delen. Wij nemen jullie in onderstaande video mee achter de schermen. Veel plezier!

Nominaties

Vrijdag 9 maart krijgen we te horen of we genomineerd zijn voor dé meest gewilde awards onder hairstylisten in Nederland. Wij zijn nog in volle spanning! Stay stuned via Facebook of Instagram. Mocht je na het lezen van deze blog vol haar inspiratie zitten, kom dan gerust eens langs in een van onze salons of maak een afspraak.