Happy 2019! Inmiddels is het alweer écht winter in ons kikkerlandje en met een seizoensverandering is het ook belangrijk om aan jouw haren te denken! Zeker tijdens de winterperiode voelt je haar misschien wat droger aan. Hoe houd jij jouw haren mooi en verzorgd in 2019? De handigste tips vind je in deze blog, dus lees snel verder!

#1 Wacht 48 uur met wassen na een kleurbehandeling

Als je net bent gekleurd, wil je natuurlijk dat deze kleur zo lang mogelijk in perfecte conditie blijft. Daarom kun je het beste twee dagen wachten met het wassen van jouw haren na een kleurbehandeling. Jouw haren bestaan uit schubben, waar verf goed in moet trekken, door het gebruik van warm water zullen deze schubben eerder open gaan staan. Gevolg: er wordt meer kleur weggespoeld, too bad! Om er helemaal zeker van te zijn: was jouw gekleurde haar met koud water voor extra bescherming.

#2 Gebruik de Keune Care Satin Oil Treatment vóór het wassen van je haar

Als je lang haar hebt (tot over de schouder) dan ken je vast het probleem van droge puntjes wel, wat jouw punten dan goed kunnen gebruiken is een vochtinbrengende olie, voordat je het haar gaat wassen. Onze Keune Care Satin Oil Treatment is hiervoor de match made in heaven! Je kunt deze voor het wassen in je haarpunten aanbrengen, de oliën van dit treatment vullen je haar namelijk op met vetzuren. Wanneer je jouw haren vervolgens gaat wassen met shampoo zorgt het ervoor dat deze goed in het haar worden gesloten. Een echte aanrader, want dit fijne product is op meerdere manieren te gebruiken: voor of na het douchen, op droog haar, maar ook om in jouw shampoo te mengen voor een extra treatment, we love it!

CFH Care For Hair Hair Protector

#3 Slaap op een satijnen kussensloop

Door het slapen op een satijnen kussensloop ontstaat er minder wrijving en is de kans dat je haar breekt minder groot. Ook zorgt het ervoor dat je opstaat met minder klitten in je haar, ideaal right?

#4 Borstel je haar niet wanneer het nog nat is

Be gentle! Pas op met het borstelen van jouw lokken als je net hebt gedoucht, je haar is namelijk het meest breekbaar als het nog nat is! Wacht tot jouw haren luchtdroog zijn. Een andere tip van ons: begin altijd met borstelen van onderaf, dit zorgt voor minder klitten en zo ook minder haarverlies. Happy hair, happy you!

#5 Bond Fusion

Bond Fusion kun je ook als treatment gebruiken om  beschadigingen in het haar tegen te gaan in drie verschillende stappen. De eerste twee stappen worden in de salon uitgevoerd, de derde kun je thuis uitvoeren. Bond Fusion ruikt overigens ook écht heerlijk!

Fase 1
Tijdens fase 1 voegen wij de Bond Builder toe aan de kleur of aan de blondeerpoeder. De Bond Fusion gaat direct aan de slag, yay!

Fase 2
Bij fase 2 krijg je tijdens het wassen een intens voedende, herstellende treatment die de nieuwe bindingen versterkt en een afsluiting om ieder haartje creëert voor een langdurig conditionereffect. 

Fase 3
De derde stap is een 
verzorging die je thuis verder kunt gebruiken. Ideaal om zo het conditionerende effect te verlengen tot langer dan 5 wasbeurten, hoe fijn is dat? Mocht je fase 3 in huis hebben: was jouw haar eerst zoals je gewend bent. Daarna maak je het goed handdoekdroog en breng je fase 3 aan in de punten van het haar.  Laat dit vervolgens 15 minuten inwerken. Spoel jouw haar hierna grondig uit. Op deze manier zul je je resultaat langer behouden, we like it!

#6 Gebruik een leave-in product

Leave-in producten zijn ontzettend prettig om jouw haren en punten te beschermen, zeker tijdens de winterperiode, wij hebben drie toppers die jouw haren daar goed bij kunnen helpen! De Vital Nutrtion Thermal Cream is een warmtebeschermer en herstellende leave-in crème in 1! Wanneer jouw haar droog of beschadigd is, is deze crème een aanrader! Ook de Keratin Smooth Silkening Polish is een leave-in creme die pluizig haar tegengaat en je haar écht laat glanzen, ideaal voor een zaterdagavond! Ook voor mensen met krullen is er een fijn product: de Curl Control Defining Cream, deze crème accentueert jouw krullenbos en maakt ze zacht, glanzend, veerkrachtig en gaat pluizen tegen, hell yeah!

# 7 Knip jouw haar elke 10-12 weken

Wil jij jouw haren in 2019 langer laten groeien? Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar elke tien tot twaalf weken minder dan een halve centimeter eraf laten knippen werkt! Hierdoor wordt jouw haar mooi en gezond en groeit het sneller, all we want for 2019! Goed het nieuwe jaar beginnen? Maak jouw afspraak hier.

Make it a 2019 to remember!